top of page

ISTDP

Jeg arbejder ud fra metoden ISTDP (Intensiv Dynamisk Korttidsterapi/Intensive Short-Term Dynamic Psychotherapy). Det betyder bl.a., at terapien tager udgangspunkt i - og forsøger at klargøre - dine følelser, angst, tanker og psykiske forsvarsmekanikker, så du bedre kan tage stilling til dem. 

 

Forsvarsmekanikker er måder, hvorpå vi beskytter os selv, men de er ikke altid for det bedste, og de kan medføre svære symptomer. Forsvarsmekanikker kan bl.a. få os til trække os fra andre, undertrykke vores følelser, sabotere vores relationer. Det er ikke altid, vi forstår hvorfor eller er bevidste om, hvordan vi lægger mekanikkerne fra os. I vores terapi forsøger jeg at holde min og din relation for øje. Og når ubevidste forsvarsmekanikker saboterer vores samarbejde, vil jeg i fællesskab med dig forsøge at overkomme dem.

 

Derudover vil jeg forsøge at holde fokus på dig, i nuet, altså kontinuerlig monitorering af, hvordan vores samarbejde virker på dig, og hvilken angst/frygt/nervøsitet det kan vække. Dette er nogle af de måder, ISTDP metoden forsøger at sikre dit forløbs effektivitet, og bl.a. derfor metoden har fået navnet Intensiv Korttidsterapi. Det grundlæggende formål med ISTDP er altså at hjælpe dig til et mere åbent og ærligt liv med større kontakt til dine følelser, uden at angst eller forsvarsmekanikker skal styre dig. Et liv uden symptomer.

 

Hvor lang tid tager et forløb?

 

Der er mange faktorer i et psykoterapeutisk forløb, og forløbets længde afhænger bl.a. af, hvad du ønsker at forandre samt din motivation og mulighed for at forandre det netop nu. Det er sjældent nemt at se åbent og ærligt på vores dybeste mønstre, og det kræver ofte mod at gå oprigtigt i gang med forandringen. I sidste ende findes der ikke en gennemsnitlig forløbslængde. Nogle mennesker oplever lindring efter få gange, andre efter flere måneder.
 

Videooptagelse af sessioner

Jeg foretrækker at videooptage alle mine sessioner, men det er selvfølgelig op til dig. Kontakt mig gerne på mail, hvis du har spørgsmål til, hvordan det fungerer med optagelserne, og hvad formålet er. Jeg svarer gerne på dine spørgsmål. Mine optagelser bliver opbevaret sikkert ift. Europæisk GDPR lovgivning og bliver kun brugt ifbm. supervision.

Jeg videooptager for at kvalitetssikre din behandling. Det giver mig nemlig mulighed for at gennemgå vores sessioner og finde ud af, hvordan jeg bedst hjælper dig med dine problemer, og giver mig mulighed for at modtage mere præcis supervision. Forskning viser også, at dette er en af de bedste muligheder for kvalitetssikring af terapi.

Jeg samarbejder desuden med psykolog René Zimakoff (www.vesterbropsykologen.dk), bl.a. angående supervision.

bottom of page